Hoe krijg je een gekookt ei in een fles? Hoe schrijf je een geheim bericht met melk? Hoe maken we de wereld schoner? Op deze en nog veel meer vragen kun je het antwoord bij ons vinden. Kom op woensdagmiddag eens langs om proefjes te doen. Maar er is nog veel meer…

Nationale Voorleesdagen

groep 1 en 2 (enkel scholen Lisse)

De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Tijdens het voorleesontbijt in ons lokaal wordt het Prentenboek van het jaar voorgelezen, vaak door een bekende Lissenaar. De Nationale Voorleesdagen 2017 vinden plaats van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari. Komt u met uw groep 1 of 2 ontbijten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, vol = vol.

Billie lezen, nationale voorleesdagen
proefjes doen

Proefjes!

groep 7 en 8

(niet tijdens schooltijden)

Leergierige, onderzoekende leerlingen in uw klas? Die zijn meer dan welkom op woensdagmiddag om proefjes te komen doen, begeleid door onze vrijwilligers Jaap en Joop.

Hoe inschrijven op activiteiten?

De inschrijving op onze activiteiten is alleen per mail mogelijk, stuur een berichtje naar info@degroenebol.nl. Onze coördinator of één van onze vrijwilligers neemt dan contact op voor verdere afstemming.

Kijk voor actuele informatie op onze website of www.facebook.com/NMEdeGroeneBol

Programmawijzigingen voorbehouden.

Lenteflora, bollen en bloemen

groep 5 (scholen Lisse en Lisserbroek)

De Lenteflora in Lisse is een jaarlijkse huisbroei- en bloemententoonstelling van voorjaarsbloeiers. De tentoonstelling bestaat uit drie onderdelen: de huisbroei, de vrije inzendingen en de scholierenbroei. Alle deelnemende basisscholen krijgen een potje opgeplante narcissenbollen met de vraag deze zo goed mogelijk te verzorgen. Als na 2 weken de narcissen op z’n mooist bloeien, maken de leerlingen hier foto’s van die verwerkt worden tot een mooie collage. De collages zijn na het weekend van de Lenteflora te bezichtigen in ons lokaal.

www.lenteflora.nl, kijk onder het kopje scholierenbroei.

bollen, lenteflora, bloemententoonstelling
boomfeestdag

Boomfeestdag

groep 6 en 7 (enkel scholen Lisse)

Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen van 9 tot en met 11 jaar op een fantasievolle en aansprekende wijze kennis, inzicht en begrip voor bomen en natuur bijbrengen. Dit gebeurt door ze te leren dat bomen een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame groene leefomgeving en door ze te laten inzien dat ze daar zelf een bijdrage aan kunnen leveren.

Boomfeestdag 2017 vindt plaats in week 11, wij zullen u ruim op tijd middels een mailbericht ons programma laten weten.