Wie goed kijkt ziet van alles: in de lucht, op de grond en in de bodem barst het van de bedrijvigheid. Er valt van alles te ontdekken… een goede reden om op onderzoek te gaan!

Natuurwandelingen in ieder jaargetijde

groep 1 tot en met 8

Wat treffen we het toch met onze locatie op het landgoed van Kasteel Keukenhof, ieder seizoen is hier van alles te ontdekken in de natuur. In de herfst gaan we op zoek naar paddenstoelen, vruchten zoals kastanjes en eikels en prachtig gekleurde bladeren. In de winter proberen we de verschillende boomsoorten te herkennen aan hun bast, schors en knoppen. De lente staat uiteraard in het teken van bollen, knollen en wortelstokken en gaan we op zoek naar bijzondere stinsenplanten. En de zomer? Dan is het een drukte van belang met al die zoemende insecten die druk op zoek zijn naar nectar en zorgen voor bestuiving van de bloemen.

Voor iedere groep hebben we een leerzame excursie ontwikkeld waar alle zintuigen bij gebruikt worden. De les duurt ca. anderhalf uur, kijk in onze agenda voor de beschikbare data.

Slootjesonderzoek

groep 1 tot en met 8

In en rondom de sloot is veel te ontdekken. De leskisten ‘Water Leeft’ (voor groep 3 tot en met 8) en ‘Kikkerpad’ (voor groep 1 en 2) bevatten alles wat nodig is voor slootjesonderzoek. En slootjes zijn er genoeg op het landgoed van Kasteel Keukenhof! Ga mee en wie weet wat voor kriebelbeestjes we allemaal in en om de sloot vinden.

De les duurt ca. anderhalf uur en organiseren we in mei, juni en juli. Bekijk de beschikbare data in de agenda. Tip: trek gemakkelijke kleren aan die een beetje vies mogen worden en (water)dichte schoenen.

Een bij hoort erbij!

groep 5

Ga met onze landgoedimker mee op bijenexcursie. Tijdens de excursie ontdekken we van alles over het leven van de bij. Want waarom is er wel een koningin maar geen koning? En waar zorgen de werkbijen allemaal voor? Beschermd in een imkerpak gaan we de bijenkolonie bekijken.

De les duurt ca. anderhalf uur en vindt plaats in mei, juni en juli. In de agenda staan alle beschikbare data. Ter voorbereiding: bijen kunnen weleens steken dus zorg voor dichte schoenen en een lange broek of legging!

Hoe inschrijven op activiteiten?

De inschrijving op onze activiteiten is alleen per mail mogelijk, stuur een berichtje naar info@degroenebol.nl. Onze coördinator of één van onze vrijwilligers neemt dan contact op voor verdere afstemming.

Voor scholen uit Lisse zijn de excursies gratis, scholen uit de omgeving betalen €1,50 per leerling.

Kijk voor actuele informatie op onze website of www.facebook.com/NMEdeGroeneBol

Programmawijzigingen voorbehouden.