Energieke scholen

Energieke Scholen is een lesprogramma waarbij leerlingen aan de slag gaan met energie en binnenmilieu om hun schoolgebouw energiezuiniger en gezonder te maken.

Energieke Scholen is opgebouwd uit verschillende modules. Door deze modules kan elke school het programma uitvoeren op een manier die past bij de eigen situatie. Zo is er een verkorte versie, werken met een gastdocent, een module over zonne-energie, uitbreiding naar ouders of aan de slag met crowdfunding. Kies je eigen variant!

Kijk voor meer informatie en lesmateriaal op www.energiekescholen.nl

 

Doelgroep

De leskist Energieke Scholen is voor groep 6 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Smaaklessen

Smaaklessen is een uniek lesprogramma over eten en smaak, het beleven van voedsel staat centraal. Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken: met al hun zintuigen verkennen leerlingen het dagelijkse eten!

Smaaklessen wil leerlingen een positief gevoel geven bij voedsel. Kinderen doen smaakproefjes, worden zich bewust van hun eigen smaak en factoren die daarop van invloed zijn. Hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en hun voedingskennis wordt spelenderwijs verbeterd.

Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen.

Kijk voor meer informatie en lesmateriaal op www.smaaklessen.nl

Doelgroep

De leskist Smaaklessen is voor groep 1 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Leeninfo

De leskisten kunnen het gehele schooljaar geleend worden. Voor scholen in Lisse is het lenen van de leskisten kosteloos, voor scholen uit de regio is de huurprijs €20,00 per leskist.

De leskisten kunnen desgewenst gebracht en gehaald worden, de leentermijn is in overeenstemming.

 

Heeft u belangstelling om een leskist te lenen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina of stuur een mailtje naar info@degroenebol.nl