Kom onderzoeken en ontdekken in NME de Groene Bol!

Proefjes doen? Water scheppen uit de sloot en onder de binoculaire microscoop bekijken wat er allemaal in zit? Wandelende takken bestuderen? Dat, en nog veel meer, kan allemaal in Natuur- en  Milieueducatiecentrum de Groene Bol!

Thema tentoonstellingen

Binnen ons NME-centrum werken we met zeven hoofd­thema’s, waar we allerlei activiteiten en ­excursies om­heen organiseren.

bollen, lenteflora, bloemententoonstelling
kuikentje

In het NME-centrum staat een broedmachine. Daarmee kunnen we heel precies bepalen wanneer de eieren zullen uitkomen. Vorig jaar hebben veel kinderen onze kuikentjes even voorzichtig vastgehouden en geaaid. Hoe vaak maak je dat nou mee? Als de kuikentjes volwassen zijn verhuizen ze naar Kakelhof op de kinderboerderij.

In de zomer krijgen we de kriebels van de schaapjes. Dan komt er weer veel mooie wol!

Excursies

Het hele jaar door worden er allerlei excursies georganiseerd. Er zijn vaak bijenlessen: de ene helft van de klas gaat mee met de imker, de andere helft gaat op pad met Jaap en Joop. Wilde bijen en hommels zoeken in de rodondendron, vingerhoedskruid en fluitekruid ontdekken. Onderweg krijg je spannende verhalen over het landgoed te horen.

In de herfst gaan we op zoek naar paddestoelen in het bos.

paddestoelen