Het hele jaar door kun je thema tentoonstellingen bezoeken. We wonen in de Bollenstreek, dus vanaf begin 2017 is er de tentoonstelling Lenteflora over voorjaarsbloeiers. Daarna gaat het over Lentekriebels in de natuur en zijn er weer kuikentjes. In de zomer worden de schaapjes geschoren en is er weer lekkere zachte wol. Genoeg te bekijken en te doen!

Voorjaarskriebels in de natuur; Lenteflora, bollen en bloemen

groep 5

De Lenteflora in Lisse is een jaarlijkse huisbroei- en bloemententoonstelling van voorjaarsbloeiers. De tentoonstelling bestaat uit drie onderdelen: de huisbroei, de vrije inzendingen en de scholierenbroei. Alle deelnemende basisscholen krijgen een potje omgeplante narcissenbollen met de vraag deze zo goed mogelijk te verzorgen. Als na 2 weken de narcissen op z’n mooist bloeien, maken de leerlingen hier foto’s van die verwerkt worden tot een mooie collage. De collages zijn na het weekend van de Lenteflora te bezichtigen in ons lokaal.

www.lenteflora.nl,
kijk onder het kopje scholierenbroei.

bollen, lente
kuikens

Lentekriebels in de natuur;
de kip en het ei

Ook dit voorjaar zullen we eieren gaan uitbroeden in onze broedmachine. Van welk soort pluimvee? Dat is nog een verassing! Kom luisteren naar het fascinerende verhaal van de kip en het ei, en misschien zelfs wel een kuikentje knuffelen! We verwachten rond de Dag van het Kasteel en Pinksteren kleine kuikentjes te hebben.

Meer informatie over de tentoonstelling Zomerkriebel volgt in de loop van het schooljaar.

Zomerkriebels in de natuur; schaapje, heb je mooie wol?

Op Kinderboerderij Poelepetaat lopen een aantal schaapjes rond, die jaarlijks hun scheerbeurt krijgen. En dan hebben we ineens zakken vol met lekkere zachte wol! Daar gaan we wat mee doen, zoals kaarden, spinnen, vilten en breien. Dat wordt al eeuwen gedaan, vilt was vermoedelijk zelfs de eerste vorm van textiel die de mens vervaardigde.

bep en truus, wol

We maken een sprongetje naar nu:

wat hebben het spinnenwiel en de 3D printer met elkaar gemeen?

Hoe inschrijven op activiteiten?

Inschrijven op onze activiteiten is alleen per mail mogelijk. Stuur een berichtje naar info@degroenebol.nl. Onze coördinator of één van onze vrijwilligers neemt dan contact op voor verdere afstemming. Kijk voor actuele informatie op onze website of www.facebook.com/NMEdeGroeneBol. Programmawijzigingen voorbehouden.