Onze activiteiten

Lesactiviteiten 

Kom met je groep het klaslokaal uit en het Landgoed op! Ieder seizoen organiseren we leerzame natuurwandelingen voor het primair onderwijs. Onze excursies vinden plaats op dinsdag – en vrijdagochtend in de volgende tijdsblokken: 09.00 – 10.30 uur 10.30 – 12.00 uur 

Klik hier om een excursie te reserveren.

Leskisten 

Voor gebruik op school hebben we een aantal leskisten beschikbaar om uit te lenen: Smaaklessen Energieke Scholen Buitenlesbundel. Stuur een mail naar info@degroenebol als u deze wilt lenen.

Klik hier om het jaarprogramma te downloaden. 

Samen met gemeente HLT 

Met de gemeentes Hillegom, Lisse en Teylingen organiseren we de Boomfeestdag en de Landelijke Opschoondag in maart en de actie Herfstklaar! in oktober

Samen met Landgoed Keukenhof 

Tijdens de Dag van het Kasteel, Open Monumentendag, de Dahliadagen en Kerstmis worden er vanuit het Landgoed diverse activiteiten georganiseerd waaronder o.a. de bezichtiging van het Kasteel. Tijdens deze dagen geven wij meer informatie over onze activiteiten. We doen met kleine groepjes slootjesonderzoek, gaan met de imker naar de bijenstal en geven demonstraties zoals bijvoorbeeld over de kip en het ei. In de weken voor Kerst is het Kasteel het tijdelijk onderkomen van de Kerstman. Op een aantal middagen organiseren wij een knutselmiddag met een aan het NME gerelateerd thema. Zoals het maken van voederslingers voor de vogels of een insectenhotel.

Samen met Groei en Bloei afdeling Bollenstreek 

Op het Landgoed en in het bos rond Keukenhof zijn bijzondere bomen, struiken en in het voorjaar stinsenplanten te vinden. Met onze ervaren gids Wim Grimme organiseren we een aantal keer per jaar op zaterdag een wandeling om hier meer over te leren. Ook onderwerpen als de koolstof kringloop en de stikstof kringloop komen aan bod.