Over ons

NME de Groene Bol biedt ieder, jong en oud, de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met natuur, cultuurlandschap, duurzaamheid en milieu. Zo proberen we een positieve houding en volwassenen te stimuleren ten aanzien van de natuur en de betrokkenheid bij de eigen leefomgeving te vergroten. 

Met ons enthousiaste team vrijwilligers verzorgen we natuurexcursies voor de (basis)scholen, organiseren we zwerfafval-opruimacties en geven we met regelmaat lezingen voor volwassen. We blijven nieuwe activiteiten ontwikkelen waarbij de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties onze leidraad zijn. Deze SDG’s zijn ontwikkeld om van onze wereld een betere, eerlijkere en duurzamere plek te maken. 

We zijn gevestigd op een prachtige plek in de Bollenstreek: Landgoed Keukenhof met meer dan tweehonderd hectare bos, weilanden en aangelegde kasteeltuinen. De ultieme plek voor onze seizoenswandelingen, wateronderzoek en bijenlessen.

Het Groene Bol team 

Het team van de Groene Bol bestaat uit het bestuur van Stichting Duurzaam Landgoed Keukenhof, een (betaald) coördinator en een enthousiaste groep vrijwilligers. 

Rita Kleijhorst – voorzitter en vertrouwenspersoon
Piet van Kins – secretaris
Rob van der Zwet – penningmeester
Fia Hendriks – bestuurslid

Monique van der Weijden – coördinator 

Op dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe bestuursleden. 

We hebben een hecht team vrijwilligers, zij vervullen diverse taken binnen NME de Groene Bol. Behalve het begeleiden van onze excursies zijn zij aanwezig bij evenementen als de Landelijke Opschoondag, de Dag van het Kasteel, Open Monumentendag en Boomfeestdag. We kunnen altijd extra hulp gebruiken. Kom je ons gezellige team vrijwilligers versterken? Ben je geïnteresseerd in natuur – en milieueducatie en vind je het leuk om je kennis over te dragen? Neem contact op en we vertellen je graag meer

Groene Bol Academie 

Sinds 2018 zijn we gestart met de Groene Bol Academie waarbinnen we onze vrijwilligers opleiden. Onderwerpen zijn het lesprogramma, verdere verdieping in de materie, pedagogiek en didactiek.
De lessen worden gegeven door onze eigen professionele vrijwilligers uit het onderwijs, imkerij, IVN en biologie.
Jaarlijks komen we tussen de acht en tien keer bij elkaar op vrijdagochtend van 09.30 – 12.30 uur. 

Privacyverklaring en omgangsregels 

NME de Groene Bol vindt afspraken over de manier van omgaan met elkaar belangrijk omdat iedereen zich prettig en veilig moet kunnen voelen. Daarom zijn er onze omgangsregels en wordt er voor iedere vrijwilliger een VOG (Verklaring Omtrent Gezag) aangevraagd. 

Klik hier voor onze privacyverklaring, omgangsregels en vertrouwenspersoon